webmark europe www.webmark-europe.com

nyelv   ::   language   ::   taal    magyar english nederlands

megjelenés a weben  ::  weboldalak, hírportálok

weboldalak, hírportálok

Mikrooldalak esetében, belépő szintű weblapoknál - de ide sorolhatnánk a landing page-eket is! - a webdizájn akár lehet egyetlen, jól megkomponált lap, oldalszerkezet, mely természetesen tartalmazza a megrendelő által elképzelt specifikumokat, alapvetéseket. Ugyanúgy vonatkoznak ezen kategóriára a seo és webergonómiai szabályok, valamint stílusjegyek, mint a weboldalak, portálok és webshopok esetén.

 

A weboldalak tervezése során nem érdemes megspórolni az egyes speciális aloldalak - gyűjtőoldal, regisztrációs felületek, dokumentumtár, blog, fórum, szavazás, egyéb - megtervezését, összeállítását, mivel erősen támogatja a sitebuilder és webprogramozói feladatokat, egyértelműsíti az egyes aloldalak működési elvét, kizárja az esetlegességeket, még ha ez többletfeladatokkal jár is a grafikát készítő szakemberek számára. Ezen gondolatmenet alapján kijelenthetjük, ,a weboldalak tervezését nem szabad egy lapon említeni a mikro- és landing oldalakkal a szerteágazóbb szerkezeti összefüggései miatt.


A legkomplexebb, egyben legnagyobb körültekintést igénylő webdizájn feladat a portálok, információs csomópontok és gyűjtőoldalak, valamint a webáruházak tervezése és készítése. A tervezési folyamat erős egymásra épülést feltételez, amely a legkisebb aloldaltól, szerkezeti egységtől a legbonyolultabb, legsokrétűbb adatbázis felületig terjed, melyek egymástól komoly eltéréseket mutathatnak tartalomban és formában egyaránt. Javasoljuk már az elején eldönteni, hogy trendkövető vagy trendalkotó hozzáállást választunk, melyet keverni nem igazán tanácsos, hiszen ez döntheti el, hogy újat, egyedit alkotunk, vagy beállunk egy sorba.