webmark europe www.webmark-europe.com

nyelv   ::   language   ::   taal    magyar english nederlands

megjelenés a weben  ::  dizájn FAQ

dizájn FAQ

Mi kell egy működőképes weboldalhoz?

Szükség van egy bejegyzett domain névre, egy hozzá tartozó webszerverre (virtuális, vagyis nem kell minden domain névhez egy külön szerver számítógép), valamint megfelelő tartalomra (szöveg, kép, animáció, valamint hang- illetve a ma egyre közkedveltebb videófájl). Az optimális tartalom kialakításakor természetesen a látogatók és a keresőprogramok igényeire egyaránt kell fókuszálnia, így ebben a szakemberek tapasztalata segíthet. A legcélszerűbb a weblap kialakítása előtt összegyűjteni a hozzá tartozó anyagokat, így a grafikai kialakítás is optimális lesz.

 

Mennyi idő alatt készül el egy weboldal?

Optimális esetben 2 – 3 hét alatt fel lehet építeni egy 5 – 10 menüpontot tartalmazó, nyelvi mutációkkal (magyar + 2 idegen nyelv) rendelkező weblapot. Ideális esetben, mire a domain név a várólista végére ér (a nem prioritásos domain nevekre két hetet kell várni, míg a prioritásosra 3 - 4 nap lásd. domain regisztráció), már létrejöhet feltölthető tartalom. Erre a kérdésre azonban a pontos tartalom, funkcionális felépítés kialakítása után lehet válaszolni.

 

Rendelkezem már weboldallal, de meg szeretném változtatni, hogyan kezdjek hozzá?

Javasoljuk egy mentés, valamint egy pontos leírás elkészítését az átalakításra vonatkozóan, valamint tanácsos egy koncepció formáló konzultációt szervezni, ahol az igények felmérésre kerülnek. Javasoljuk vegye fel a kapcsolatot a munkatársainkkal!

 

Milyen egyszeri-, illetve rendszeres díjakra kell felkészülnöm a weblapépítésnél?

A weblap egyszeri díja a grafikai arculat (webdesign), tartalomfejlesztés, webprogramozás, webes szolgáltatások - egyedi fejlesztések, valamint adatfeltöltés elemekből állhat. A rendszeres (havi, negyed-, fél-, éves) díjak elsősorban fenntartási díjak, valamint a jelentkező tartalomfrissítést célzó feladatok díjai, amennyiben ezt cégünk, nem pedig a megrendelő végzi (a dinamikus weblapok éppen ebben adnak segítséget). Ezen díjak eltérnek statikus, dinamikus weblapszerkezet esetén.

 

Statikus és dinamikus weboldalakról hallottam, mi a különbség?

Egy weboldalról első "látásra" nem könnyű megmondani, hogy melyik fenti csoportba is tartozik, meg kell vizsgálni az oldal technikai hátterét, dinamizáltságának a fokát. A vizsgálat eredménye megmutatja, tartalmaz-e az oldal úgynevezett CMS – tartalomszolgáltató rendszert, mely a tartalom weboldalon való szakszerű és grafikába illeszkedő elhelyezését biztosítja, ha igen, mennyire könnyíti meg a tartalom felvitelét.

 

Milyen tartalomszolgáltató rendszert használjak?

Természetesen, mint minden CMS-el rendelkező informatikai vállalkozás, a saját termékünket ajánljuk Önnek, az ITWORX CMS egyszerű, könnyen kezelhető, ám mégis igen hatékony tartalomfejlesztő eszköz, referenciáink, saját projektjeink biztosítják Önt, hogy weboldala, portálja, webáruháza működni fog. Részletes ismertetőnk elolvasása után kollégáink szívesen segítenek a döntéshozásban.

 

Mitől számít a weboldal portálnak, mi kell hozzá? (Különbség portál és weboldal között)

A határvonal nem könnyen tapintható ki, mivel egy komolyabb weboldal könnyen sorolható a portálok közé, valamint ez fordítva is igaz, nem minden portál nevezhetné magát annak. A portálok, mint információs csomópontok a nevükhöz hűen nagyobb tartalmi egységekből, gyakorta több információs terület együtthatásából, szinergiájából jöhetnek létre. Gyakori a nagy tartalmi egységek frissülése, változása. A portál felépítése, szinte kivétel nélkül dinamikus, egyedi- és szabványos portálszolgáltatások ötvözéséből áll, míg a weboldalak viszonylag kevés téma, akár bővebb ismertetéséből állnak. További információkat szolgáltatásainknál talál.

 

Microweb, miniweb mik ezek, milyen esetben alkalmazzák őket, mennyire hatékonyak?

A fenti kifejezéseket a weboldalnál kisebb, ám internetes/webes felületre szokás használni őket. Kis tartalmi egységek jönnek létre ezeken a felületeken, viszont látványos, kreatív képi – animációs megoldások maradandó élményt nyújtanak a látogatók számára. Előnyei a költséghatékony létrehozás, valamint a csekély tartalommal rendelkező ügyfeleinknek ajánljuk.

 

Webáruházat szeretnék, kell rendelkeznem weboldallal?

Nem szükséges, viszont ajánlott, mivel a webáruház mögött feltehetően egy - több céget, terméket is be kell/lehet majd mutatni, hiszen a vásárlók bizalmát el kell nyernünk, valamint nem is szabályos cég/vállalkozás nélkül gazdasági tevékenységet végeznünk. Továbbá a webáruház működési mechanizmusa, a rendelésekkel, termékekkel kapcsolatos információk közvetítése is megoldásra váró feladat. Javasoljuk, mielőtt webáruház fejlesztésébe, és a termékek előzetes beszerzésébe kezd, éljen díjmentes konzultációs lehetőségünkkel, időpont egyeztetéshez használja az info kukac webmark pont hu címet.

 

Weboldalfordításra van szükségem, kihez forduljak?

A weboldalak fordítása összetett feladat, mivel a hagyományos szöveges fordításon kívül előfordulhatnak webes szolgáltatásokhoz kapcsolt szakkifejezések, témakörök. Javasoljuk kérje ki szakember véleményét, igény esetén munkatársaink kialakítják az optimális megoldást, szakembereket is delegálnak az adott nyelvterületnek megfelelően, időpont egyeztetéshez használja az info kukac webmark pont hu címet.

 

A weboldalam nem megfelelően jelenik meg minden böngészőben, mitől lehet ez?

Gyakori probléma, melyről a böngészőprogramok eltérő kialakítása, valamint a weboldalt készítő szakember nem elég körültekintő munkavégzése tehet. A böngészőfüggetlenség, mint feladat ma már alapkövetelmény a webszerkesztésben, mivel nem lehet csak egyik, vagy másik felhasználói tábor igényeire figyelni, törekedni kell a teljes böngészőpiac kiszolgálására, azonban ez a feladat nem mindig egyszerű. Mivel vannak eltérő internetes kódrészletek, valamint nem szabványos böngészők, javasoljuk az arany középút elvét, a legelterjedtebb böngészőkhöz való igazodást. Küldje be vizsgálatra a weboldalát, díjmentesen feltárjuk a böngészőfüggetlenségi szintjét, majd egyedi ajánlatot adunk az esetleges módosításról, javításról, információikat az info kukac webmark pont hu címre várjuk.

 

Weboldalt szeretnék, gyorsan, de tanácstalan vagyok a piacképes tartalom kialakításában, mi a megoldás?

Érthető a probléma, hiszen nincs mindenkinek elegendő tapasztalata a megfelelő tartalom megszerkesztésében, ugyanakkor nem minden nap készíttet weblapot, ebben az esetben is szakember bevonását javasoljuk, aki a jelenlegi internetezési szokások, valamint a megfelelő üzenetek tartalmának ismeretében fogja kialakítani a végleges tartalmat.

 

A weboldalam kivárhatatlanul lassan töltődik le, lehet ezen segíteni?

Természetesen, a weboldal méretét a gyors letöltődés érdekében optimalizálni kell, keresse fel ez ügyben munkatársainkat, akik ellátják erre vonatkozó tanácsokkal, javasoljuk konzultációnkat, mely sok későbbi kényelmetlenségtől óvhatja meg.

 

Mozgóképes animációt lehet használni a weblapok esetén, mire kell figyelni ez esetben?

Itt is az arany középút elvét javasoljuk irányadónak, a megjelenés és a tartalom egységének megteremtésekor is nagy figyelemmel es körültekintéssel kell rendelkeznünk. Nem szabad, a szépség oltárán feláldozni egy gyors, informatív tartalmat. A weboldal építése előtt nagy odafigyeléssel meg kell tervezni a grafikai kialakítást, jelenleg az informatív letisztult weblapok a divatosak, ahogy szokás ezt használni a trendkövetőek, külföldön - belföldön egyaránt.