"Köss ki nálunk!" - KSZR szakmai nap

"Köss ki nálunk!" címmel KSZR szakmai napra vártuk az érdeklődőket könyvtárunkban. Tóth Renáta igazgató köszöntötte a résztvevőket, majd Dóráné Mészáros Anikó igazgatóhelyettes ismertette a nemrég elstartolt "Zöld Sziget" programot.

Lázár Péter drámapedagógus a zöld könyvtári lehetőségekről beszélt és egy megdöbbentő videóval hívta fel a figyelmet az emberi tevékenység pusztító hatására.

Lapath Gabriella arról számolt be, hogy Lentiben milyen zöld könyvtári akciók valósultak meg az elmúlt években.

Hasonlóan példaértékű "ökokönyvtári" gyakorlatokat mutatott be Cselenkó Vera pákai könyvtáros is.

Várjuk a további csatlakozó könyvtárakat, "zöldítsük" együtt a könyvtárakat és környezetünket!

Ez alkalommal került átadásra a József Attila Városi Tagkönyvtár egykori igazgatója, Major Árpád által szorgalmazott és a 25 éve kezdeményezésére alapított Olvasóinkért díj. A zalai kistelepüléseken működő könyvtárak munkatársai közül idén Gaál Katalin pölöskei könyvtárost díjazták lelkiismeretes munkájáért. A díjat Hartmann Miklós, a JAVK Olvasóinkért Könyvtári Alapítvány elnöke adta át.

A Magyar Könyvtárosok Egyesületének Zala Megyei Szervezete minden évben emlékérmet ad át egy kiemelkedő szakmai életutat folytató zalai kollégának. Bognár Csilla, a zalai egyesület elnöke, a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár KSZR csoportvezetője adta át az emlékérmet Kiss Gábor főkönyvtárosnak, könyvtárunk korábbi igazgatójának.

Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak!

Nagy meglepetésünkre Cselenkó Vera pákai könyvtáros egy páfrányfenyő (Ginkgo biloba) facsemetét ajándékozott a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárnak. Köszönjük Neki. A csemete elültetéséről a későbbiekben beszámolunk majd.

/ Kapcsolódó képek