Internet Fiesta 2023

EGYÉNI FELHASZNÁLÓK – MIKROKÖZÖSSÉGEK – METAVERZUM

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség több mint két évtizedes hagyományra tekint vissza, amikor – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával – ismét az Internet Fiesta megszervezésére biztatja a hazai könyvtárakat.

Ma már az internet elválaszthatatlan része életünknek. Valamennyi korosztály talál hasznos információkat, tanulást támogató, tudásfejlesztő tartalmakat, játékokat, ügyintézési lehetőségeket, a hétköznapi tevékenységet könnyítő szolgáltatásokat a világhálón.

Az idei Internet Fiesta célja a digitális kompetenciák erősítése, az internet felhasználási lehetőségeinek minél szélesebb körű bemutatása, a játékos tanulás módszereinek terjesztése, a mesterséges intelligencia felhasználási lehetőségeinek megismerése. Továbbra is szükség van olyan eseményekre, amelyek a biztonságos nethasználatra, a közösségi média lehetőségeire és veszélyeire hívják fel a figyelmet.

Az idei fesztivál programjaira 2023. március 23-30. között kerül sor személyes és virtuális formában.

Javasolt témáink a programokhoz:

  • APPrakadabra – Egyénre szabott online szolgáltatások, alkalmazások, applikációk
  • Vedd könnyen! – Személyes célok - a nyelvtanulástól a fogyókúráig - elérése a közösségi gamifikáció, a játékosítás eszközeivel
  • Beszélnünk kell róla! – Kihívások és veszélyek az online térben. „Okos” egészségügy, oktatás, társadalom.
  • Van-e élet a Google után... – Mit tudnak az újgenerációs, mesterséges intelligencia keresőprogramok?
  • Kooperáció és tudásmegosztás – Együttműködésen alapuló könyvtári órák és foglalkozások, tematikus csoportok a közösségi médiában (a határozó csoportoktól a helytörténetig), crowdsourcing alapú projektek

A témákhoz előadásokkal, játékokkal, bemutatókkal lehet csatlakozni.

Kérjük a megyei könyvtárakat, hogy segítsék a térségükbe tartozó könyvtárakat a sikeres programszervezés érdekében, és vonják be kistelepülési szolgáltató helyeiket is.

A Fiesta eseményeiről ez a honlap nyújt részletes áttekintést.

Itt várjuk a regisztrációkat 2023. március 14-ig.

Reméljük, hogy 2023-ban is sok-sok személyes találkozó várja a tanulni, tájékozódni, játszani vagy beszélgetni, egymással élményeket megosztani vágyókat egyaránt!