Helyismereti szolgáltatás

Intézményünk végzi a helytörténeti szempontból fon­tos könyvek és kurrens folyóiratok beszerzését, analitikus feltárását, sajtófigyelését. Folyamatosan gondozzuk a Zalai életrajzi lexikont, a Keresztury Dezső bibliográfia és a Zalaegerszeg bibli­og­ráfia és kronológia adatait tartalmazó adatbázist és a zalai képeslap adatbázist.

Könyvtárunkba került Fülöp István hagyatéka, amelyet visszakereshetővé tettünk. A hagyaték egy részét képező, Bellosics Bálint etnográfusról szóló fényképes és nyomtatott dokumentumokat közreműködésünkkel digitalizálta a lendvai városi könyvtár.

Ellátjuk Zala megyében a köteles sajtótermékeket fogadó könyvtár feladatait. Ellenőrizzük a helyi kiadók és szolgáltatók kötelespéldány-szolgáltatási kö­telezettségének betartását, a beérkezett kötelespéldányokat állományba vesszük, feldolgozzuk és hoz­záférhetővé tesszük.

Rendszeresen tartunk helytörténeti előadásokat, számos megyetörténethez kapcsolódó szakdolgozat, kutatási anyag készült segítségünkkel. Folyamatosan jelentetünk meg helytörténeti kiadványokat, esősorban az intézmény névadójához, Deák Ferenchez illetve történetéhez kapcsolódóan.

Intézményünkben található a Nádas Péter Gyűjtemény. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a Nádas Péter műveiről szóló recenziókat, tanulmányokat és dokumentáljuk a megjelent anyagot az archívumban. A megjelent írások adatait külön adatbázis hiányában a TextLib integrált könyvtári rendszer katalógusában rögzítjük.

- Online katalógus
- Adatbázisaink

címkék:
< 2017. augusztus >
HKSZCSPSZOV
3112 3 4 5 6
78910 11 12 13
1415161718 19 20
212223 24 2526 27
28293031123