Rendezvényajánló 2016.

Könyvtári programok a kistelepüléseken

Zala megyében a kistelepülési önkormányzatokkal kötött megállapodás alapján a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár működteti a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszert. A szolgáltatás részeként az intézmény  a kistelepülések helyi lakossága érdeklődésének megfelelő kulturális, közösségi, közművelődési rendezvényeket, az olvasáskultúra fejlesztését támogató programokat, kiállításokat szervez a 39/2013. (V. 31.) EMMI rendelet alapján.

Feladatunk az olvasás iránti érdeklődés felkeltését, fejlesztését szolgáló egyéni és közösségi foglalkozások, gyermekfoglalkozások tartása, a szabadidő kulturált eltöltésének biztosítása, könyvtári közösségi, közművelődési rendezvények, programok szervezése, valamint a digitális írástudás fejlesztése.

 A kistelepüléseken negyedévente legalább egy alkalommal kell programokat szervezni és lebonyolítani.  KSZR forrásból a könyvtári programokra fordítható összeg településenként maximum 100 ezer Ft, amelyet több program igénylésével lehet felhasználni. Ezen kívül a települések a könyvtári és kulturális célú állami normatív támogatásból, vagy más forrásból szervezhetnek könyvtári programokat – a szervezéshez természetesen segítséget nyújtunk.

Zala megyében a keszthelyi, a lenti, a letenyei és a nagykanizsai városi könyvtárak bevonásával valósul meg a 245 település ellátását biztosító KSZR szolgáltatás, így a könyvtári kulturális közösségi programok szervezése is. Amennyiben a település közvetlenül egy városi könyvtár ellátásába tartozik, keressék a szolgáltató városi könyvtár munkatársát.

A csatolt rendezvényajánlót azon települések számára készítettük, ahol a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár a közvetlen szolgáltató.

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár évente 2 alkalommal gyűjti össze a települési igényeket. Az 1. félévben a programok igénylésének határideje február 29., a 2. félévben június 30.

Elsősorban az életkor és témák szerint összeállított ajánlatunkból választható ki a települések érdeklődésének megfelelő könyvtári program, de egyéb előre egyeztetett program is választható.

Kérjük, hogy a települések a kapcsolattartó könyvtárosokat keressék meg igényeikkel. Amennyiben további kérdésük, észrevételük van, Sebestyénné Horváth Margit csoportvezető ad felvilágosítást (06/92/311341, 06/30/5522607, shmargit@dfmk.hu).

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az előre nem jelzett és a településeken megtartott programok utólagos számlázására nincs lehetőség. Csak az egyeztetett és fenti határidőre megrendelt programokat tudjuk támogatni!