Országos Könyvtári Napok 2017. október 2-8.

ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében 2017-ben megrendezésre kerül a hazai könyvtári rendszer legátfogóbb, több mint egy évtizedes múltra visszatekintő programsorozata, az Országos Könyvtári Napok.

Az eseménysorozat idén a CSAK TISZTA FORRÁSBÓL összefoglaló címet kapta.

Arra törekszünk, hogy a hét során kerüljenek középpontba azok a mindenki számára hozzáférhető lehetőségek, amelyek a tájékozódáshoz, ismeretszerzéshez, kulturált közösségi együttléthez nyújtanak segítséget. Örülnénk, ha a könyv- és könyvtárbarátok közreműködésével minél több olyan személyt is elérnénk, akik számára még nem rendszeres a könyvtárlátogatás. Ebben segítenek a változatos témakörök is:

  • Információforrások, tudásforrások

  • A boldogság forrásai

  • Az élet forrása, a víz

  • Népi hagyományok – múltunk forrásai

  • A természet forrásai – Mozdulj ki!

Október 8-án ismét Könyves Vasárnap! A könyvtárak rendhagyó programokkal, rendkívüli könyvtárnyitással, érdekes találkozásokkal, sokféle meglepetéssel várnak mindenkit. A délelőtt elsősorban a családoknak szól: meséket, gyerekdalokat, játékokat kínálva a kicsiknek. A délutáni és esti órák a felnőtteknek ígérnek kikapcsolódást, szórakozást, zenés együttlétet.

Az irodalmi játékok, könyvbemutatók, kiállítások, és különféle pályázatok között biztosan minden gyerek és felnőtt talál majd kedvére valót.

Bízunk benne, hogy 2017 októberében ismét több ezer embernek jelent majd örömet a bőséges kínálat, s az apró babáktól a nagyikákig sokan kihasználják a tartalmas közösségi együttlét, élményszerzés lehetőségeit.