Kulturális Közfoglalkoztatási Program 2017-ben

Folytatódik a Kulturális Közfoglalkoztatási Program.

A könyvtári ágazat foglalkoztatója továbbra is az Országos Széchenyi Könyvtár. 

Könyvtári kisegítő, adatrögzítő, digitalizáló és általános ügyviteli kisegítő munkakörökre lehet közfoglalkoztatottat alkalmazni határozott időre 2017. március 1 - 2018. február 28-ig  napi 6-8 órás (rehabilitációs ellátásban részesülő személyek esetén 4-8 órás) munkaidőben. Regisztrált munkanélküliek számára az alkalmazás feltétele továbbra is a  a munkaügyi kirendeltségek által az Országos Széchenyi Könyvtár részére kiadott közvetítő lap, érvényes foglalkoztatáshatósági vizsgálat, valamint a személyazonosságot és végzettséget igazoló okiratok megléte.

2016. decemberében a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár felmérte a nyilvános könyvtárak, illetve a fenntartó önkormányzatok igényeit Zala megyében, és továbbította az Országos Széchenyi Könyvtár felé. A megyei könyvtár mellett 7 nyilvános városi könyvtár és 23 kistelepülési önkormányzat összesen 55 kulturális közfoglalkoztatott alkalmazására jelezte igényét.

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár látja el  Zala megyében a kapcsolattató feladatait. Információ kérhető Sebestyénné Horváth Margit igazgatóhelyettestől email-ben és telefonon.