KönyvtárMozi

Új szolgáltatás a kistelepülési könyvtárakban

A KönyvtárMozi egy új könyvtári szolgáltatás az 5000 fő alatti lakosságszámú kistelepüléseken, amelyek csatlakoztak a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerhez. Célja a hátrányos helyzetű kistelepüléseken élő lakosság zárt körben való, klubszerűen működő hálózatba való bekapcsolása, kultúrkincseinkből válogatott filmek vetítése keretében.Tehát nem mozi, hanem egy filmalapú ingyenes könyvtári szolgáltatás, amelyhez a NAVA biztosítja a filmet a honlapjáról letölthető formában.

Hasonlóan működik, mint egy filmklub minimum 15 fő résztvételével, akik havi rendszerességgel tartalanak foglalkozásokat, negyedévre előre összeállított programterv szerint elsősorban magyar  filmeket tekintenek meg, majd azokat feldolgozzák, megbeszélik.

Feltétele: a szolgáltatóhely NAVA Ponttá válik (regisztrál a Nemzeti Audiovizuális Archivum NAVA honlapján:  http://nava.hu/nava-pontok/regisztracio/ )

További technikai feltétele: projektor, vetítővászon (vagy nagy képernyős TV), számítógép vagy laptop)

A Könyvtármozi szolgáltatás együttműködő partnerei: EMMI, MaNDA, NAVA, MMA, NKA, Kecskemétifilm Kft., Dunatáj Alapítvány.

A program az Őszi Könyvtári Napok keretében indul.  Ehhez készül logó, plakát, szignál és honlap is.

További információk kérhetők a Deák Ferenc Megyei és Városi Könytárban.

2015. szeptember 10-ig Zala megyéből 15 kistelepülés jelezte, hogy szeretne csatlakozni a KönyvtárMozi programhoz. 

 

Microsoft Word munkafüzet  Könyvtármozi címlista