INTERNET FIESTA 2021

 

IF_21_Plakat_A4.jpg (1240×1754)

DIGITÁLIS ÍRÁSTUDÁS – DIGITÁLIS TANULÁS – KÖNYVTÁR

2021-ben már 22. éve annak, hogy márciusban a könyvtárak készülődnek az Internet Fiesta programjaira. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség – a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával – ismét összehangolt eseményekre biztatja az intézményeket.

Az első Fiesta óta az internet mindennapjaink részévé vált. Ma a rendezvények célja a digitális írástudás terjesztése és az internet felhasználási lehetőségeinek minél szélesebb körű bemutatása. A rendezvény tartalma évről évre igazodik a tartalmi szolgáltatások egyre szélesebb skálájához, a könyvtárak pedig mindig nagyon sok ötlettel töltik meg a Fiesta napjait. Erre számítunk 2021-ben is.

Az idei fesztivál programjaira 2021. március 18 - 25. között kerül sor, ezúttal a virtuális térben.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség kér minden könyvtárat, csatlakozzon az eseménysorozathoz. Segítsék minél szélesebb körben a digitális kompetenciák fejlesztését, a különböző korosztályokhoz igazodva ismertessék meg a digitális tanulás módszereit és eszközeit. Mindezek nem csupán a munkaerő-piaci elvárások miatt lényeges ismeretek, hanem az információs társadalomban élők tanulási színtereinek bővítésében és szocializációjában is jelentős szerepet játszanak.

Javasolt témáink a programokhoz:

  • Az online tanulás és a könyvtár kapcsolata
  • Biztonságos internetezés
  • Netikett – kulturált, toleráns kommunikáció az online térben
  • A feladatok, a tanulási folyamat játékosítása
  • Tudásmegosztás