Internet Fiesta 2018

Internet Fiesta 2018. március 22-29.

Könyvtár – Internet – Egészség
Internet Fiesta a könyvtárakban, 2018.
2018. március 22-29.

Az egészséges életmód, a sport, az egészség – betegség témakörét járja körbe a 2018-as Internet Fiesta programsorozat. Az internet segítséget nyújt az egészségre nevelésről, illetve a betegség-megelőzésről szóló hiteles információk megtalálásához. Az egészséges életmódhoz az egészséges és változatos táplálkozás is hozzátartozik, így a könyvtárosok a különböző diétákat tartalmazó oldalakat is bemutathatják, akár szakképzett dietetikus segítségével. Egészség és mozgás – a település sportolási lehetőségeinek bemutatása – úszás, foci, fitness, természetjárás, túraútvonalak – e témakörben is széles a paletta. Túrázás közben sokan természetfotókat is készítenek, ez alkalmat nyújthat olyan programok szervezésére, amikor a fotómegosztó oldalakra fókuszálunk.

Témakörök:

  • egészségturizmus / turisztikai honlapok, gyógyvizek bemutatása a neten, és a könyvekben
  • egészséges mozgás / betegség megelőző tömegsportok, gyakorlatok bemutatása a neten és a könyvtári állományban
    • Természetjárás, teljesítménytúrák – tapasztalatok élmények, illetve kapcsolódó térképek, DVD-k, GoogleMap, Google Earth 3D
    • Természetjárás - képek feltöltése a közösségi oldalakra
    • Sport az interneten – sportoldalak azoknak, akik a részletekre vágynak
  • egészséges táplálkozás / receptes oldalak bemutatása, illetve szakkönyvek ajánlása – gyógyteák, egészséges ételek
  • Szűrések, prevenció / Web beteg, és egyéb oldalak bemutatása, szakkönyvek ajánlása
  • Internetes játékok, totók

Kérjük a könyvtárakat, csatlakozzanak az eseményekhez, szervezzenek érdekes és vonzó programokat olvasóiknak, használóiknak, településük lakóinak, hogy minél többen ismerjék meg a világháló nyújtotta bővülő lehetőségeket.

Az Internet Fiesta honlapján az érdeklődők részletes információkat találnak: http://fiesta.kjmk.hu/. Innen lehet letölteni promóciós anyagokat, itt regisztrálhatják a könyvtárak a helyi eseményeket, tölthetnek fel képeket, sajtóhíreket, tudósításokat.