Digitális Jólét Program Pontok fejlesztése pályázat

A DJP Pontok fejlesztésének alapvető célja, hogy a fejlesztések révén hozzájáruljanak a digitális alapkészségek fejlesztéséhez, a digitális készségekkel nem rendelkező magánszemélyek számára az informatikai eszközökhöz és az internethez hozzáférést biztosítson, továbbá, hogy az ehhez szükséges segítő szakértelem minden DJP Ponton rendelkezésre álljon.

A Digitális Jólét Program Pontok fejlesztésének pályázata az alábbi linken érhető el: https://djp.palyazat.kifu.gov.hu/ginop331/

Jelen pályázat a közösségi internet hozzáférési pontok infrastruktúrájának fejlesztésére terjed ki, valamint támogatást nyújt a pontokon dolgozók készségfejlesztéséhez.

A pályázat kizárólag elektronikusan nyújtható be 2017. november 15. napjáig

Az egy pályázó által elérhető pályázati csomag az alábbi eszközök térítésmentes használatára terjed ki:

  • 3 db laptop és a szükséges szoftverek
  • 2 db tablet
  • 2 db okostelefon
  • 1 db projektor
  • 1 db multifunkcionális eszköz (nyomtató, fax, fénymásoló)
  • 1 db beltéri Wifi Access Point és amennyiben szükséges power injector
  • 1 db kültéri WiFi Access Point és amennyiben szükséges power injector
  • 1 db router

A pályázat tartalmát képező eszközök beszerzését, kiszállítását, valamint a WiFi Access Point telepítését a KIFÜ biztosítja. A pályázaton elnyert eszközök kiosztására, valamint a Wifi hálózat kialakításához szükséges eszközök telepítésére 2018. április és 2018. december hónap között kerül sor. Az elnyert eszközök a Magyar Állam tulajdonát képezik, a vagyonkezelői jogokat a KIFÜ gyakorolja. Ezáltal a nyertes pályázók nem szereznek tulajdonjogot, csak az eszközök határozatlan idejű, rendeltetésszerű használatára lesznek jogosultak, azaz nem jogosultak az eszközök tulajdonjogát átruházni, biztosítékul, zálogba vagy bérbe adni, és gondoskodniuk kell az eszközök állagmegóvásáról és biztonságos megőrzéséről. A térítésmentes használat részletes feltételeit a nyertes pályázókkal kötött Együttműködési megállapodás és Használati szerződés tartalmazza, amely a Pályázati kiírás és útmutató mellékletét képezi, így a pályázóknak a pályázat leadásakor nyilatkozniuk kell, hogy a szerződés feltételeit megismerték, megértették és elfogadják.

Digitális Jólét Program (a továbbiakban: DJP) Mentor képzés:

Valamennyi, jelen pályázaton sikeresen részt vevő közösségi internethozzáférési pont egy, a pályázatban megjelölt munkatársa – aki a ponton nyitvatartási időben a betérő állampolgárok rendelkezésére áll – részére térítésmentesen biztosításra kerül egy legalább 70 órás DJP Mentor képzés (melyben az E-Learning képzési rész legalább 50 %).