Szakmai nap a megyei könyvtárban

Minőségfejlesztés a könyvtárakban címmel sajtótájékoztatóval egybekötött szakmai napot tartottunk a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban június 8-án.
A programot Kiss Gábor, az intézmény igazgatója nyitotta meg, beszámolt a könyvtár 2014. évi tevékenységéről, felhívta a figyelmet az intézmény legjelentősebb olvasásnépszerűsítő és közösségfejlesztő rendezvényeire. Ezt követően Nitsch Erzsébet igazgatóhelyettes a tagkönyvtár programjait foglalta össze. 
Sebestyénné Horváth Margit, a Megyei könyvtárellátási csoport vezetője előadásában a megyei könyvtári hálózat 2014. évi eredményeit, és a tendenciákat mutatta be, diagramok segítségével kiemelte a könyvtári szolgáltatásokban bekövetkezett változásokat.
Mit tegyen egy könyvtár, hogy kiválóan működjön és ezt bizonyítani is tudja? címmel  a Nyugat-Magyarországi Egyetem SEK Könyvtár és Levéltár két munkatársa, Simonné Barki Katalin igazgató és Hittaller Rita tartott előadást, majd  Nitsch Erzsébet a szervezeti kultúra fontosságáról beszélt.
A program zárásaként Kiss Gábor igazgató javasolta a minőségfejlesztési fórum létrehozását, amelynek célja a zalai nyilvános könyvtárak minőségfejlesztésének segítése.

 

/ Kapcsolódó képek